Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Lista Lui Schindler

Categorie: . Autor: .
Pagini: 544
An: 1995
Stare: Foarte bună

Thomas Keneally – Lista Lui Schindler.

Thomas Keneally – Lista Lui Schindler, ediția I.

Acțiunea romanului scris de Thomas Keneally, distins cu prestigiosul Booker Prize, este povestea omului pe care războiul l-a transformat într-un înger al milei. În conul de umbră al Auschwitz-ului, un boem industriaș german, Oskar Schindler, arian pur sânge, și-a riscat viața pentru a salva de la moarte un număr însemnat de evrei, condamnați la exterminare în lagărele naziste. Prin acțiunea sa plină de curaj, și-a câștigat dreptul de a fi considerat legenda vie a evreilor din Cracovia aflată sub ocupație germană. O carte de neuitat, extraordinară prin faptul că este adevărată.

Schindler a făcut parte dintr-o familie catolică şi a crescut cu toate privilegiile pe care banii le pot cumpăra. Cu toate că tatăl său ajunge falit, tânarul Oskar pleacă în Polonia pentru a pune bazele propriei afaceri. Aici îl întâlneşte pe Itzak Stern (un contabil evreu) şi, de vreme ce evreilor le era interzis să deţină o afacere, caută prin intermediul acestuia posibili investitori. Datoria lui Stern era să se ocupe de afacere, iar Schindler să se ocupe de prezentare. Oskar se înrolează în Partidul Nazist şi ia parte la petrecerile date de ofiţerii germani. Oferindu-le acestora băutură şi mâncare din plin, își face numeroşi prieteni în armata germană, pentru care va deveni principalul furnizor.

Oskar Schindler a cheltuit milioane de mărci cu întreţinerea muncitorilor şi mituirea oficialităților. Odată cu capitularea Germaniei Schindler adună toţi evreii şi gărzile prezente din fabrica sa. Acestora li se trimise ordin să ucidă cât mai repede toţi evreii din lagare pentru a nu lăsa “urme” despre ce s-a întamplat cu evreii în timpul războiului. Schindler îi convinge să nu facă acest lucru spunându-le că pot pleca şi sã se întoarcă la familiile lor ca bãrbaţi nu ca nişte criminali.

El işi dă seama că aliaţii vor porni pe urmele lui şi de aceea se hotărăşte ca la miezul nopţii să plece; înainte de a pleca, îşi cere scuze evreilor pentru modul în care i-a tratat la început şi pentru faptul că nu a putut salva mai mulţi evrei.

Thomas Keneally - Lista Lui Schindler.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top