Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Oase plangand

Categorie: . Autor: .
Pagini: 368
An: 2011
Stare: Nouă

Nichita Stanescu – Oase plangand.

„Daca in cuvantul iubito ar incapea o tragedie… Daca rosu ar fi vertical. Daca prima litera a unui cuvant s-ar afla mereu in trecut… Daca cineva ar fi «impotriva cuvintelor», daca libertatea ar fi o forma si daca «Necuvintele» ar insemna: «Acel cuvant il visez/ care a fost la-nceputul lumilor lumii, /plutind prin intuneric si despartind apele de lumina, /nascand pesti in ape si nascand/ ape si lumini in lumina, /nascand pesti in ape si nascand/ ape si lumini in lumina», cu siguranta creatorul acestui limbaj tulburator nu ar putea fi decat Nichita Stanescu.

Oase plangand ocupa o pozitie semnificativa in opera stanesciana: e momentul in care capata ultimele accente constiinta dramatica a subiectului liric prins intre aspiratia idealista, a transfigurarii realului accidental si perisabil, stand sub semnul hazardului, si chiar acest concret existential, considerat, de la o anume inaltime a privirii contemplative, insa mult mai tulburata decat odinioara de spectacolul viului, al existentelor de relief scazut, pe care aici «soarecii de camp» o mediaza metaforic.

Apelul angoasat la «ingrozirea naturii» e rostit de o fiinta ce se stie mai mult decat oricand primejduita, precara, vulnerabila. Chiar si ceea ce parea mai solid si durabil in trupul omenesc «plange» acum, obsedat de ceea ce continua sa ramana «partea cea mai rezistenta a biologiei umane”, cum erau definite candva cuvintele…», este de parere criticul literar “ Ion Pop.

Coperti cartonate si supracoperta.

Nichita Stanescu - Oase plangand.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.