Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Domnilor copii

Categorie: . Autor: .
Pagini: 196
An: 2006
Stare: Impecabilă

Daniel Pennac – Domnilor copii.

Daniel Pennac, pe numele său real Daniel Pennacchioni, s-a născut la Casablanca, într-o familie de militari. Şi-a petrecut copilăria în decorul garnizoanelor, mutându-se din Africa în Asia de Sud-Est. Profesor de franceză la Nisa, a debutat în 1985 cu romanul Au bonheur des ogres (La căpcăunii veseli), rezultatul unui sejur în Brazilia şi al unui pariu cu prietenii. În 1992, Pennac şi-a cucerit cititorii europeni cu un eseu foarte aparte despre cărţi, lectură, cititori, care încearcă să le redea adolescenţilor gustul lecturii: “Ca un roman”, care s-a vândut în 250.000 de exemplare în doar câteva luni. Dintre cărţile sale cele mai cunoscute fac parte “Micuţa vînzătoare de proză” (1990), “Domnul Malaussene” (1995), “Domnilor copii” (1997) şi “Fructele pasiunii” (1999). Romanele sale se petrec chiar în cartierul în care locuieşte scriitorul: Belleville, zonă multiculturală a Parisului, unde amestecul este un semn de identitate al relaţiilor sociale. Un amestec ce se infiltrează în toate dimensiunile textului, care poate cuprinde crime, critici sociale, umor, dragoste, dezbateri intelectuale sau cel mai pur absurd.

In romanul Domnilor copii, Pennac se întoarce la decorul său preferat – şcoala – pentru a vorbi despre educaţie, despre memorie şi toleranţă, dar mai ales pentru a-l face pe cititorul adult să regăsească puţin din acea plăcere pe care o simţea, în vremea copilăriei, în faţa unei poveşti. Un profesor le cere elevilor să scrie o compunere, în care să-şi imagineze un scenariu bizar: într-o dimineaţă să se trezească adulţi, iar părinţii să se transforme în copii. Domnilor copii este una dintre cele mai frumoase invitaţii la retrăirea, prin lectură, a unei vîrste imposibil de şters din memoria adultului.

Colecţia Cotidianul.

Daniel Pennac - Domnilor copii.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top