Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Despot Voda (editia a doua, 1907)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 192
An: 1907
Stare: Foarte bună

Vasile Alecsandri – Despot Voda (editia a doua, 1907).

Superbă şi rarisimă ediţie a operei de Vasile Alecsandri – Despot-Vodă. Legendă istorică în versuri, 5 acturi şi 2 tablouri. Aceasta este ediţia a doua a cărţii, tipărită în 1907, după ce ediţia princeps din 1880 fusese epuizată din librării.

Imprimeria şi editura “Librăriei Şcoalelor” C. Sfetea. Strada Lipscani, no. 96, Bucureşti, 1907.

În stare foarte buna, deşi a fost tipărită cu mai mult de 100 de ani în urmă, fără nicio însemnare şi cu coperţile originale.

Reproducem mai jos un scurt fragment din Cuvântul înainte al editorului:

M’am hotărât, a edita o colecţiune de scrierile cele mai însemnate, ale tutror scriitorilor noştri de valoare şi traduceri conştiincioase după cei mai de seamă autori străini.

Încep cu volumul de faţă, „Despot-Vodă“, al nemuritorului nostru poet naţional Vasile Alecsandri, care e întocmai reprodus după ediţia autorului din 1880 şi care este astăzi complect epuisată.

Voiu continuà a publicà în această colecţiune cu cea mai mare îngrijire pe toţi clasicii Români; operele originale de merit a tinerei generaţii de scriitori de astăzi ce mi se vor oferì, şi din când în când câte o bună traducere de conţinut sănătos, moral şi instructiv din orice autor străin. […]

Mai fac un călduros apel tuturor autorilor noştri, de a sprijini întreprinderea mea, pe care mă voiu sili să o duc la bun sfârşit după cât mă ajută puterile şi mijloacele.

C. Sfetea, Librar-Editor.

În ce priveşte cartea de faţă: în perioada 1878-1879, la conacul său de la Mirceşti, Vasile Alecsandri scrie drama istorică romantică Despot-Vodă. Premiera a avut loc în octombie 1879 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Piesa fusese citită în cenaclul Junimii din 8 mai 1879, printre auditori aflându-se Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ion Luca Caragiale. În 1880 i se publică drama Despot Vodă şi continuă să fie jucată pe scena teatrului.

Vasile Alecsandri - Despot Voda (editia a doua, 1907).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top