Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Soarele gol

Categorie: . Autor: .
Pagini: 224
An: 2007
Stare: Nouă

Isaac Asimov – Soarele gol.

Maestrul stilului science-fiction, claustrofilul, omul planetelor care s-a temut toată viaţa de zborul cu avionul, Dr. Isaac Asimov (1920-1992), s-a născut în orăşelul Petrovichi, din regiunea Smolensk, într-o familie de morari evrei, însă a crescut în Brooklyn, New York. A învăţat să citească singur până la vârsta de cinci ani, fiind atras în special de povestirile din revistele de science-fiction, înşelând cu totul aşteptările părinţilor, proprietari ai unui magazin de dulciuri, care îi pretindeau tanărului Isaac să participe la afacerea familiei. În 1939 a absolvit cursurile Universitaţii Columbia, acolo unde, în 1948, şi-a luat doctoratul în biochimie. În timpul celui de-al doilea război mondial a lucrat la Staţia de experimente aero-navale a Arsenalului Marinei din Philadelphia. După obţinerea doctoratului a predat la Universitea Boston, însă din 1958 s-a dedicat carierei literare întrucât venitul provenit din scrierile sale îl depăşea deja pe cel obţinut din îndatoririle academice. A debutat în 1939 cu povestirea Naufragiat pe Vesta; doi ani mai tîrziu a publicat o altă povestire, Căderea nopţii, votată în 1968 de Asociaţia Scriitorilor de SF drept cea mai bună povestire SF scrisă vreodată. În 1942, a început să scrie seria Fundaţia – mai tîrziu reunită în Trilogia Fundatiei: Fundaţia (1951), Fundaţia şi Imperiul (1952) şi A doua Fundaţie (1953) – care povesteşte căderea şi renaşterea unui vast imperiu interstelar, într-un univers din viitor. Povestirile cu roboţi, reunite în volumul Eu, Robotul (1950), au fost începute cam în aceeaşi perioadă cu Fundaţia şi se bazează pe un set de reguli de etică pentru roboţi şi maşini inteligente, numite Cele Trei Legi ale Roboticii. Cea mai importantă dintre lucrările sale de non-ficţiune este Ghidul lui Asimov în explicarea Bibliei, publicat iniţial în două volume, Vechiul Testament (1967) şi Noul Testament (1969). Cele două volume oferă hărti şi tabele, parcurgînd toate cărţile Bibliei, explicînd istoria fiecăreia în parte şi detaliind biografiile personajelor mai importante. Astăzi, Isaac Asimov este o emblemă a ştiinţelor moderne, un Homo Enciclopedius ce aduce aminte de curiozitatea si avântul autorilor Renaşterii.

Romanul Soarele gol încheie prima perioadă literară a lui Asimov. Pe planeta Solaria, populată de un grup de colonişti ce trăiesc izolaţi unii de altii (nevoile lor fiind satisfăcute de servitori roboţi), are loc o crimă care sfidează toate Legile Roboticii, şocînd comunităţile Lumii exterioare. Dezlegarea misterului acestui asasinat revine detectivului new-yorkez Elijah Baley, ajutat de asistentul său, robotul Daneel Olivaw.

Colecţia Cotidianul.

Isaac Asimov - Soarele gol.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top