Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Intamplari din Gastropolis

Categorie: . Autor: .
Pagini: 285
An: 2008
Stare: Nouă

Antologie – Intamplari din Gastropolis.

Ce au în comun vicontele de Bragelonne, ciocoii vechi şi noi şi Huckleberry Finn puteţi afla degustând noua antologie pe care v-o propun Cotidianul şi Editura Univers: Întâmplări din Gastropolis.

14 autori, de la Daniel Defoe la Alexandre Dumas şi până la Dostoievski şi Mark Twain, şi-au depus mărturiile despre condiţia gurmandului în noua antologie pe care Cotidianul şi Editura Univers v-o livrează miercurea viitoare. Din ea nu avea cum să lipsească Jean Anthelme Brillat-Savarin, autorul „Fiziologiei gustului“ şi al celebrei „Spune-mi ce mănânci, ca să-ţi spun cine eşti“.

Comportamentul culinar al lui Bonaparte este consemnat în „Întâmplări din Gastropolis“; coleg de antologie îi e tot un festin princiar, imaginat de Alexandre Dumas: „Regele începea prin a mânca mai multe supe, fie laolaltă, într-un soi de ghiveci, fie separat; le amesteca sau mai bine zis le despărţea sorbind câte un pahar de vin vechi“.

Nicolae Filimon contribuie cu o gustare infantilă de pe meleagurile noastre: „Pe când însă tinerii şi bătrânii de amândouă sexele se desfătau precum arătarăm, copiii, adunaţi în mici grupe, îndopându-se cu ciurechi, şi miţi cu brânză, alune prăjite şi floricele de porumb şi adăpându-se mereu din doniţele cu şerbet roşu şi cu bragă, luau şi ei parte la veselia obştească“.

Pe partea frugală, Dickens vine cu pâinea şi untul din ale sale „Mari speranţe“, iar Defoe compensează cu proviziile de lămâi ale lui Robinson Crusoe. Picarescul Alain-René Lesage vine cu un elogiu al unui peşte delicios, care ascunde însă o morală amară: „Am un păstrăv excelent; dar îi va costa scump pe cei care-l vor mânca: e o bucăţică prea aleasă pentru dumneavoastră“.

Colecţia Cotidianul.

Antologie - Intamplari din Gastropolis.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top