Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Enigma Otiliei

Categorie: . Autor: .
Pagini: 476
An: 2009
Stare: Nouă

George Calinescu – Enigma Otiliei.

Într-un clasament sui-generis al valorii, Enigma Otiliei este considerat de numeroşi critici drept cel mai bun roman al lui George Călinescu.

În paginile cărţii, viaţa burgheziei bucureştene de la începutul secolului al XX-lea este înfăţişată în tuşe balzaciene, impresia de realism este predominantă, iar acţiunea romanului se desfăşoară pe două planuri doar aparent opuse. Pe de-o parte, puterea banului – „Zeul la care se închină toţi”, cum spunea Balzac – face ca familia, clanul Tulea, să lupte prin mijloace mai mult ori mai puţin ortodoxe pentru acapararea averii lui moş Costache Giurgiuveanu, un Harpagon dâmboviţean care ascunde banii sub parchet. De cealaltă parte, povestea de dragoste, împărtăşită, dar, paradoxal, prea puţin împlinită, dintre romanticul student medicinist Felix şi enigmatica Otilie, plus tomnaticul amorez Pascalopol, întregeşte tabloul unei societăţi cu personaje aparte. Dintre acestea, în evidenţă iese intrigantul Stănică, perfect caracterizat de Nicolae Manolescu în Istoria critică a literaturii române: „… e parşiv şi seducător, hoţ şi sentimental, escroc şi principial”.

Ediție de lux, cartonată.

George Calinescu - Enigma Otiliei.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top