Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Blues pentru o pisica neagra

Categorie: . Autor: .
Pagini: 144
An: 2007
Stare: Nouă

Boris Vian – Blues pentru o pisica neagra.

Boris Vian s-a născut la Paris în 1920 şi a murit în 1959. Provine dintr-o familie înstărită, care îi asigura o educaţie riguroasă, dar îi şi încurajează pornirile artistice. Astfel, în 1938, alături de fraţii săi, înfiinţează un grup de jazz, reşedinţa familiei Vian devenind un punct important în lumea artistică pariziană. În 1942, proaspăt laureat al École Centrale des Arts et Manufactures, se angajează ca inginer, meserie pe care o va practica până în 1947. În tot acest timp, Boris Vian îşi continuă cariera de jazzman, începe să scrie poeme, care vor fi mai târziu reunite în volumul O suta de sonete, începe să lucreze la diferite proiecte de scenarii cinematografice şi scrie câteva dintre cele mai importante romane ale sale: Spuma zilelor, Toamna la Pekin, Iarba roşie, Femeile nu-şi dau seama – toate traduse şi publicate în româneşte de Editura Univers. În 1946, sub pseudonimul Vernon Sullivan, publică romanul Voi scuipa pe mormintele voastre, care va fi interzis în 1949. Autorul va fi urmărit, insultat, i se va intenta un proces pentru „obscenitate“, iar editorul său va câştiga o avere de pe urma celor două romane americane ale lui Vian. Colaborează cu diverse formaţii de jazz, alături de care participă la multe turnee ca trompetist. În 1956 este nevoit să renunţe la această pasiune din motive de sănătate, dar se menţine în perimetrul muzical în calitate de compozitor, producător şi director artistic. Ca scriitor, abordează foarte multe genuri literare: de la romane, la piese de teatru (Les bâtisseurs d’empire – 1959), nuvele (volumul Les Fourmis, tradus în româneşte sub titlul uneia dintre nuvele, Blues pentru o pisică neagră), până la poezii (N-aş prea vrea ca s-o mierlesc – 1962). Este membru activ al Colegiului de Patafizică întemeiat de Alfred Jarry, în cadrul căruia publică o serie de texte inedite. Moare în urma unui atac cardiac, în timpul proiecţiei filmului Voi scuipa pe mormintele voastre, ecranizarea romanului său omonim.

Sub titlul Blues pentru o pisică neagră se reunesc unsprezece nuvele în care Boris Vian îmbină ca într-un laborator savant sarcasmul şi ludicul, cruzimea şi inocenţa, toate acestea printr-un continuu joc de limbaj a cărui frenezie aminteşte de ritmurile de jazz ale lui Dizzy Gillespie.

Colecţia Cotidianul.

Boris Vian - Blues pentru o pisica neagra.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top