Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

33 %

Pacientul englez

Pagini: 272
An: 2006
Stare: Nouă

Michael Ondaatje – Pacientul englez.

Identităţi ascunse, identităţi pierdute într-o lume misterioasă, răvăşită de război. Destinul pasionant al personajelor leagă spiritul occidental de secretele deşertului arab şi de tainele Indiei coloniale într-unul dintre cele mai frumoase romane scrise la sfârşitul secolului trecut.

Pacientul englez i-a adus lui Michael Ondaatje celebritatea şi Booker Prize în 1992. Romanul a cunoscut relansarea mondială, cinci ani mai tîrziu, când ecranizarea realizată de Tony Minghella a obţinut 9 premii Oscar, iar Ondaatje a devenit unul dintre cei mai citiţi scriitori contemporani.

Michael Ondaatje se naşte in 1943 şi îşi petrece primii ani ai copilăriei în Sri-Lanka. Studiază literatura engleză la Toronto şi Ontario, iar din 1970 locuieşte în Canada. Este profesor de literatură la Universitatea York şi la Colegiul Glendon din Toronto. Ca poet a publicat treiprezece volume de poezie, multe dintre ele deţinătoare ale unor premii literare de prestigiu precum Governor General’s Award. Dar faima numelui său a fost câştigată pe întreg mapamondul ca romancier. În numai patru romane şi-a cucerit definitiv locul în literatura secolului XX, trecându-şi în palmares multe dintre premiile la care râvneşte în taină orice autor de ficţiune. Stilul său literar se încheagă pe detaliu, pe introspecţie, pe analiza atentă a epocilor din care personajele sale îşi trag seva. De la romanul “În pielea unui leu” (1987), trecând prin “Pacientul englez”, până la “Obsesia lui Anil” (2000), stilul ficţiunii lui Ondaatje nu este linear, ci stratifică influenţele mai multor culturi, asemeni originilor familiei sale.

Colecţia Cotidianul.

Michael Ondaatje - Pacientul englez.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.