Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Calea cea lunga

Pagini: 237
An: 2007
Stare: Nouă

Sebastian Barry – Calea cea lunga.

Sebastian Barry intra in cartea sa, Calea cea lunga, in mijlocul soldatilor irlandezi care au participat alaturi de trupele din Marea Britanie la Primul Razboi Mondial. Zeci de mii de tineri au pornit la razboiul cel mare, prinsi intr-o cursa a istoriei. Englezii alaturi de care luptau ii priveau cu dusmanie, desi singele varsat de irlandezi era la fel de autentic ca al celor din Albion, iar compatriotii lor ii considerau niste tradatori care intinasera valorile Irlandei, prin devotamentul aratat fata de monarhul englez.

Calea cea lunga spune povestea lui Willie Dunne, fiul unui politist din Dublin, care se inroleaza voluntar in trupele Royal Dublin Fusiliers, mergind la razboi alaturi de inamicul numarul unu al Irlandei, soldatul britanic. Romanul nu urmareste numai destinul unui tinar, ci spune povestea Irlandei insesi, tara aflata in acea perioada intr-o rascruce a istoriei.

In timp ce luptau cot la cot cu englezii, Irlanda era in fierbere, pregatind mari miscari populare in incercarea de a-si capata independenta. Chiar in 1916, in plin razboi mondial, in saptamina ce a urmat sarbatorii Pastilor a avut loc in Dublin o mare revolta cunoscuta in istorie drept “The Easter Rising”. Organizata de Fratia Republicana Irlandeza, miscarea a durat de la 24 la 30 aprilie. Rebelii, sub conducerea lui Patrick Pearse si a lui James Connely, au capturat cladirea Postei si au declarat independenta Irlandei. Dupa doar sase zile de lupte, rebelii, care detineau putin armament, fiind minati in lupta mai mult de entuziasm, au fost capturati, judecati si executati, iar miscarea a fost inecata in singe. Pentru moralul irlandezilor insa, revolta de Pasti din anul 1916 a contat enorm. Nu a mai durat decit trei ani pina ce insula a fost impartita in Republica Irlanda si in Irlanda de Nord, teritoriu aflat inca sub administratie britanica.

Intr-o astfel de capcana sint prinse personajele lui Sebastian Barry, soldatii irlandezi priviti de ambele tabere drept tradatori. Fara voia lor, ajunsesera de partea gresita a istoriei.

Colecţia Cotidianul.

Sebastian Barry - Calea cea lunga.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top