Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Sfantu Asteapta

Pagini: 224
An: 2006
Stare: Nouă

Raymond Queneau – Sfantu Asteapta.

Raymond Queneau este scriitorul care a făcut trecerea în literatura franceză de la suprarealism la Noii Romancieri ­şi Oulipo, un grup de autori care îi include pe Italo Calvino, Georges Perec ­şi Harry Mathews. Opera sa de ficiţune, dar ş­i cărţile de critică ş­i teorie literară au contribuit semnificativ la conturarea literaturii franceze din ultimii ani. Născut în 1903 în Burgundia, a studiat limbile clasice, filosofia ş­i psihologia la Sorbona; şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii lucrând pentru Editura Gallimard. A făcut parte din Academia Goncourt, din College de Pataphysique ­şi din juriul Festivalului de Film de la Cannes. Queneau a intrat în atenţia publicului francez ca autor în 1959, cu romanul “Zazie în metrou”, adaptat pentru cinematografie în 1960 de regizorul Louis Malle, unul dintre vârfurile mi­şcării cinematografice Nouvelle Vague. Matematica a fost una dintre cele mai importante surse de inspiraţie pentru scriitor, chiar dinainte de a înfiinţa, în 1960, Ouvroir de Litterature Potentielle (Oulipo), o grupare de scriitori ş­i matematicieni care produceau un tip de scriitură algoritmică. Queneau a scris peste 15 romane, dintre care cele mai cunoscute publicului român sunt “Zazie în metrou”, “Suntem mereu prea buni cu femeile”, “Florile albastre” ş­i faimoasele “Exerciţii de stil”.

Romanul Sfântu’ A­şteaptă (Saint-Glinglin), apărut în 1948, străluce­şte prin inventivitate lexicală ş­i prin schimbările imprevizibile ale registrului stilistic, cu un umor care trimite la Rabelais, purtând însă inconfundabila amprentă Queneau.

Colecţia Cotidianul.

Raymond Queneau - Sfantu Asteapta.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top