Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

In Arcadia

Categorie: . Autor: .
Pagini: 176
An: 2007
Stare: Nouă

Ben Okri – In Arcadia.

Romancier, poet şi nuvelist, Ben Okri s-a născut în 1959 în nordul Nigeriei. A crescut la Londra, însă în 1968 familia sa a revenit în Nigeria. Multe dintre scrierile sale explorează violenţele politice la care a asistat în timpul războiului civil nigerian. După ce a primit o bursă de studii, a părăsit Nigeria pentru a studia literatură comparată la Universitatea din Essex. La plecarea în Anglia, Okri deja scria şi chiar îşi publicase primul roman, “Flori şi umbre” (1980). În cei trei ani petrecuţi în Essex a publicat cel de-al doilea roman al său, “Peisajele interioare” (1982). Din 1984 pînă în 1985, Ben Okri a lucrat ca moderator la BBC World Service, în cadrul unui program numit Network Africa, şi a fost editor de poezie la revista “West Africa” (1980-1987). A trezit interesul criticilor cu o colecţie de povestiri, “Incidente în sanctuar” (1987). In 1988 a apărut alt volum de proză scurtă, “Stelele noii stări de asediu”, care, asemenea întregii opere a lui Okri, încearcă să realizeze o sinteză între misticismul african şi viaţa modernă occidentală. Cu cel de-al treilea roman al său, “Drumul înfometat” (1991), o povestire poetică şi, pe alocuri, impenetrabilă, despre copiii-spirite din Africa, Okri şi-a cîştigat recunoaşterea internaţională. Ulterior a publicat un volum de poezii magice intitulat “Elegie africană” (1992) şi “Descântece” (1993). În 1995 a apărut cartea “Uimindu-i pe zei”, o fabulă despre suferinţă, putere şi faimă, scrisă în linia lui Hesse şi Borges. Ultimele sale romane sunt In Arcadia (2002) şi “Starbook” (2007).

În Arcadia reprezintă întoarcerea lui Okri la mitologia europeană, care ia forma călătoriei unei echipe de filmare din Anglia în Arcadia. Arta devine, din nou, măcar prin nenumăratele trimiteri la pictura lui Poussin, Păstorii din Arcadia, un motiv central care îi permite romancierului să exploreze teme profunde, precum neîncetata căutare şi luptă umană pentru fericire.

Ben Okri - In Arcadia.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top