Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Regele

Pagini: 144
An: 2007
Stare: Nouă

Donald Barthelme – Regele.

Donald Barthelme (1931 – 1989) s-a născut la Philadelphia, în Pennsylvania, însă a crescut în Texas, după ce familia lui s-a mutat la Houston pe când el avea doar doi ani. A urmat cursurile Universităţii din Houston, după care a lucrat o perioadă publicând articole în paginile de cultură ale cotidianului Houston Post. O scurtă vreme a fost directorul Muzeului de Artă Contemporană din Houston, scriind în paralel ceea ce el numea „texte ciopârţite”. În 1962 s-a mutat definitiv la New York pentru a se dedica exclusiv carierei de scriitor şi a început publicând proză scurtă în The New Yorker. Opera sa numără patru romane – Albă ca Zăpada (1967), Tatăl mort(1975), Paradis (1986) şi Regele (1990), peste o sută de povestiri, publicate în volumele Întoarce-te, dr. Caligari, Practici indicibile, acte nenaturale, Viaţa la oraş, Tristeţe, precum şi nenumărate eseuri şi interviuri pe teme dintre cele mai diverse. A fost membru al Academiei Americane şi al Institutului de Arte şi Litere şi unul dintre laureaţii prestigiosului National Book Award.

Considerat unul dintre creatorii ficţiunii postmoderne în limba engleză, Barthelme s-a impus cu stilul său concis şi ironic, în aparenţă extrem de simplu dar încărcat de referinţe metatextuale. Ultimul său roman, Regele, este o pseudo-alegorie a mitului Regelui Artur şi al Cavalerilor Mesei Rotunde, puşi să trăiască în perioada celui de al Doilea Război Mondial. Ironia lui Barthelme apare insinuant printre discrepanţele dintre lumea aşa-zis romantică a personajelor medievale şi societatea europeană din cel mai tulbure deceniu al secolului al XX-lea.

Colecţia Cotidianul.

Donald Barthelme - Regele.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top